Skolepatruljen

Når man kommer går i 6. klasse vil man få besøg af færdselskontaktlæreren i klassen. Han/hun vil fortælle om, hvordan man kan komme i betragtning til at blive skolepatrulje.

Skolepatruljen er de elever, man møder ved fodgængerfeltet om morgenen mellem kl. 7.45 og 8.00. De er klædt i neongule refleksveste og udstyret med en signalstav "slikkepind", og de står der for at lede skolens elever sikkert i skole, da de danske bilister desværre ikke er så gode til at stoppe ved fodgængerfelter.

For at komme i betragtning til at blive skolepatrulje, er der noget, man skal være god til, fx
- Møde til tiden
- Udvise opmærksomhed og ansvarlighed
- Være god til at møde elever og forældre med autoritet og et smil

Når man er skolepatrulje på Katrinebjergskolen, bliver man også belønnet for at møde op i sol, regn og slud 1-2 gange i ugen. Man får en tur i biografen, en bowlingtur, en tur i Djurs sommerland og en tur i tivoli Friheden.

Klik på det øverste billede herunder og se gode grunde til at blive skolepatrulje og det nederste for at få gode trafiksikre råd, der passer til børnenes alder

Cykelprøve

Teenagere er de elever, der kommer mest til skade i trafikken!

Katrinebjergskolen vil naturligvis gerne være med til at nedbringe statistikken. Det gør Michael og hans skolepatruljekorps dagligt en indsats for ved at guide elever sikkert over vejene til skolen. Men der sættes også særligt fokus på problematikken ved årlige cyklistprøver.

Eleverne i 6. klasse får undervisning i deres samspil med andre trafikanter, hvordan man viser hensyn og forudser farlige situationer. Til en teoriprøve og efterfølgende cyklistprøve i ’den virkelige trafikale verden omkring skolen’ skal eleverne vise, at de kender de korrekte tegn for sving og stop, placering på vejbanen, overholder vigepligt og de øvrige gængse færdselsregler.

”Det er godt med sådan en prøve”, siger Sara fra 6.A, ”for man får lige repeteret reglerne og finder ud af, at der måske er nogle man ikke kendte”.

Rundt på cykelruten er der tre poster, som betjenes af skolepatruljeelever fra 8. klasse. De holder øje med 6. klasseseleverne og giver dem minuspoint, hvis de begår fejl på den ca. 4 km lange rute til køreprøven. Til teoriprøven blev der også givet point. Den elev, der samlet set får det bedste resultat, vinder en tur til Tivoli sammen med skolepatruljen på fredag.

Det viser sig da også at være en god gulerod for mange af deltagerne i cyklistprøven: ”Jeg gør mit absolut bedste i dag for at vinde, for så slipper jeg for at komme i skole og kan bare have det sjovt” siger Lukas – en ærlig elev fra 6.A.

Trods udsigten til præmie, hæder og afslapning, så er der dog bred enighed i flokken om, at det er ”ret godt at blive mere sikker i trafikken”. Og med skolekasketten på vil vi da også gerne opfordre alle skolens elever i at øve sig på cyklen, når de om et par uger får god til i dagtimerne, så vi sammen kan optimere en sikker skolevej, når det igen går løs efter sommerferien til skoleår 2017-2018.

Ansvarlig lærere for skolepatruljen: Mikael Brøgger Madsen og Peter Damsgaard