Pædagogisk Læringscenter (PLC) - Biblioteket

Åbningtid: Mandag til fredag kl. 08.00-15.00

PLC - som stedet også bliver kaldt - er et lærested og værested.

Stedet hvor man kan få hjælp til at finde bøger og finde rundt på it-platformene, hvor man kan arbejde, læse, bruge computere, printe, scanne og blive inspireret på mange fronter.

Her er plads til at holde oplæg, foredrag og undervise større grupper eller flere klasser ad gangen.

Eleverne må også gerne benytte sofaerne og de øvrige faciliteter i frikvarterne, under forudsætning af, at der er 'god ro og orden'.

Biblioteket

Skolebiblioteket er i høj grad selvbetjent. Det betyder, at eleverne selv registrerer lån og aflevering af bøger.

Læringsvejelderne holder 'Biblioteks kurser' for klasserne, så eleverne bliver dygtige til at skelne og finde genrer, søge litteratur og holde styr og tal med lånt materiale. Klik på bibliotekskortene:

Alle klasser tilbydes en lånetid hver uge, hvor der som oftest er en læringsvejleder til at hjælpe.

Der udlånes et varieret udbud af bøger til elever på alle alderstrin:

• Billedbøger til højtlæsning til de yngste elever
  • Letlæsebøger mærket med 'lettal' til den første selvstændige læsning
  • Skønlitteratur og
  • Faglitteratur

Læringscenteret administrerer også klassesæt til undervisning.

'Taskebøger' (bøger, der fragtes mellem skole og hjem) skal være indbundet.

Læringscenteret er bemandet i 16 lektioner om ugen af:

Margrethe (skolebibliotikar), Klaus Ørum (IT-vejleder) og Laila (Læringsvejleder).  De deler vejledningsopgaverne mellem sig.

Når Læringcenteret er bemandet kan vejlederne kontaktes på telefon: 87 13 93 33.

Medarbejderne kan også kontaktes på mail:

Margrethe Madsen:   [email protected]

Laila Dandanell Toft: [email protected]

Klaus Ørum:             [email protected]

Bortkommet materiale

Det er irriterende for den kammerat, der skulle låne bøgerne bagefter, hvis bøgerne forsvinder eller bliver ødelagt.

Det er også en økonomisk byrde, der forhindrer os i at invistrere i nye materialer. Vi opfordrer derfor forældre til at hjælpe børnene med at passe godt på de lånte materialer og aflevere dem igen. Eleven gøres ansvarlig for eventuelt bortkommet materiale.

Vær med hjemmefra

Alle elever, der har et Unilogin kan logge på skolebiblioteksportalen hjemmefra og søge bøger, film og musik. Her kan man også se elevens personlige lån og reservationer:

Med samme Unilogin kan eleven tilgå Skoletube med adgang til en masse it-værktøjer til redigering af film, slideshows, lyd og meget mere: