1. årgang går luciaoptog på hele skolen

Katja Pedersen den 18-12-2014
    Mandag den 22/12 er Mælkebøtten lukket.

Rigtig god jul.

Ønskes i af Ulla og Dorthe.
    John Grydholt Blæsbjerg den 12-12-2014

Skoleskaks juleafslutning med sejr til de ældste på 32½-12½
    Katja Sølvsten Thomsen den 09-12-2014
    Kære alle
    D. 22/12 er der juleafslutning på Katrinebjergskolen. I det vedhæftede dokument kan I se dagens program. Skoledagen slutter kl. 13.30 for alle klasser, og derefter er det muligt for 0.-4. klasse at gå i SFO. Første skoledag efter juleferien er d. 5/1, hvor alle møder ind efter deres normale skema.
    Venlig hilsen Katja
    Christian Hyltoft Hellum den 12-12-2014
    Kære forældre og personale.

Endnu engang tak for jeres deltagelse i skolens evaluering af skolereformens betydning på Katrinebjergskolen – Temperaturmålingen.
    Jeres positive svar og konstruktive kommentarer er et yderst hjælpsomt indspark i relation til det videre arbejde med skolereformen på Katrinebjergskolen.
    Rapporten er blevet drøftet i Skolebestyrelsen og skolens samarbejdsudvalg.

Vedhæftet kan I læse en gennemgang af resultaterne. Gennemgangen er lavet på forvaltningen, som også er dem der har stået for databearbejdelsen.

Svarene og kommentarerne danner allerede nu baggrund for forskellige tiltag. Følgende tilbagemeldinger danner baggrund for tiltag:

• Der er rigtig mange, der påpeger det uhensigtsmæssige i, at der er placeret 3 lektioners lektiehjælp/fagligfordybelse om fredagen.
    • Især personalet peger på mulighed for sammenhængende ”ikke undervisningstid” og så få skift i klasserne af professionelle i løbet af dagen.
    • Indholdet i lektiecafe/faglig fordybelse både roses, skoses, og der efterlyses beskrivelser af indhold.
    • Bevægelse i fagene – roses, skoses, og der efterlyses beskrivelse af indhold.
    • Understøttende undervisning – der efterlyses beskrivelse af indholdet.

Derfor gør vi følgende:

• Skemaerne ændres efter juleferien. Fokus vil være på fordeling af lektiecafe-timer, lærere mindst 2 lektioner i klassen af gangen. (Ikke alt kan lykkes)
    • Der vil være en forstærket opmærksomhed på kommunikation om de nye begreber i folkeskoleloven.
    • Skolen skaffer yderligere materiale om bevægelse i fagene.
    • Skolen er medansøger på en Mærsk-ansøgning om bevægelse i undervisningen.
    • Personalet deltager i kurset ”Sæt skolen i bevægelse”.

Det er aftalt i skolebestyrelsen og MED, at Temperaturmålingen gentages før sommerferien.

Christian Hellum

Christian Hyltoft Hellum den 11-12-2014
     Kon Mælk Øko Mælk Øko Laktosefri Kon Mælk/Øko Frugt Øko Mælk/Øko Frugt Øko Laktosefri/Øko Frugt Øko Frugt 1/2 l. Kildevand
    269,5 318,5 441 543,9 592,9 715,4 294 441

Periode 2   19/1 2015 -   25/6 2015  Betalingsfrist 13/1 2015       98 dage
    Christian Hyltoft Hellum den 08-12-2014

Kære alle

Katrinebjergskolen deltager i den verdensomspændende begivenhed - Hour of CODE.

Hvad er Hour of CODE?
    Hour of Code er een times introduktion til programmering, tilrettelagt for at afmystificere kodning, og vise at alle kan lære de grundlæggende principper. Se øvelserne her, og hold øje med de nye, som er på vej til Hour of Code 2014.

Hvornår er Hour of Code?
    Hvem som helst kan holde en Hour of Code når som helst. Men målet med græsrodskampagnen er at millioner af elever prøver en Hour of Code mellem 8. og 14. december 2014, for at fejre Computer Science Education Week. Er det en specifik time? Nej. Du kan holde en Hour of Code når som helst på ugen. (Og hvis du ikke kan holde den i netop denne uge, så hold den ugen før eller efter).

Hvorfor programmering?
    Elever bør have mulighed for at lære at programmere. Det hjælper til med at træne problemløsning, logik og kreativitet. Ved at starte tidligt, får eleverne et fundament for succes i et hvilket som helst karriereforløb i det 21. århundrede. Se mere baggrund og statistik på Code.org.
    John Grydholt Blæsbjerg den 28-11-2014

Så er nisserne i skolekoret klar til at øve julesange....
    Christian Hyltoft Hellum den 19-11-2014
    Temperaturmåling

Kære alle.

Vi har nu fået resultatet af "Temperaturmålingen", evalueringen i forhold folkeskolereformen på Katrinebjergskolen.

En flot evaluering.

MED og koordinatorerne får resultatet gennemgået mandag den 24. november, og evalueringen indgår på førstkommende skolebestyrelsemøde. Ligeledes vil evalueringen indgå på elevrådsmøder. Evalueringen vil, i første omgang, blive gennemgået, af den akademiske medarbejder på forvaltningen der sidder med området til daglig.

456 personer har svaret. Heraf 291 forældre hvor en del sandsynligvis har flere børn på skolen. Der er fremkommet 69 siders kommentarer. 10 fra eleverne, 11 fra personalet og 48 sider fra forældrene. Tak.

Vi har med evalueringen fået et fantastisk materiale til vores videre arbejde med at udvikle Katrinebjergskolen.

Endnu en gang en meget stor tak.

Christian Hellum
    Christian Hyltoft Hellum den 27-10-2014
    Kære alle

Den 27. oktober bragte TV2 et indslag om 4. årgangs musikundervisning.
    Se indslag i vedhæftede link.

Venlig hilsen.
    Christian Hellum.